Zápas Brazília - Anglicko na Maracane bude: Blamáž zažehnaná!

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 09:33 • 2 min
Zápas Brazília - Anglicko na Maracane bude: Blamáž zažehnaná!

RIO DE JANEIRO - Reprezentačný krst vynovenej Maracany bude, aj keď to chvíľu vyzeralo, že nedeľňajší medzištátny prípravný zápas medzi futbalistami Brazílie a Anglicka sa pre súdne nariadenie neuskutoční.

slovakia

left justify in out

Ten istý sudca v Riu de Janeiro, ktorý najskôr konštatoval, že niet podkladov o splnení "minimálnych nevyhnutných podmienok pre konanie športových zápasov alebo podujatí" na Maracane, vyhovel odvolaniu úradov. Vraj nastala "administratívna chyba" a bezpečnostnú správu nedoručili príslušnému úradníkovi. Omyl napravili a medzinárodná blamáž je zažehnaná.

Zrekonštruovanú futbalovú katedrálu prvý raz otestovali 27. apríla, keď sa na nej konal exhibičný zápas medzi výbermi dvoch bývalých reprezentantov Ronalda a Bebeta. Vtedy ešte na štadióne aj v jeho okolí prebiehali stavebné a dokončovacie práce, montovali sa sedadlá. V nedeľu by na tribúnach malo sedieť 74-tisíc divákov. Do renovácie investoval štát Rio de Janeiro približne 430 miliónov dolárov, hlavné práce trvali 30 mesiacov. Na Maracane sa majú hrať štyri zápasy júnového Pohára konfederácií FIFA a sedemkrát si na nej zmerajú sily účastníci budúcoročných majstrovstiev sveta. Vyvrcholia tu oba turnaje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona