Zápas AC Milána s AS Rím prerušili: Rasistický útok na Balotelliho!

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 08:51 • 2 min
Zápas AC Milána s AS Rím prerušili: Rasistický útok na Balotelliho!

MILÁNO - Pre rasistické pokriky na adresu talianskeho futbalového reprezentanta Maria Balotelliho na krátko prerušili nedeľňajší duel Serie A medzi AC Miláno a AS Rím. K sektoru hosťujúcich divákov musel pribehnúť kapitán "vlkov" Francesco Totti, ktorý ich gestami vyzýval, aby sa podobného konania zdržali.

slovakia

left justify in out

Už počas prvého polčasu sa hosťujúci fanúšikovia prezentovali rasistickými pokrikmi do tej miery, že ich hlásateľ na San Sire žiadal o ich zastavenie, v opačnom prípade bude stretnutie prerušené. V druhom dejstve sa hra dokonca zastavila asi na dve minúty a Totti, ktorý napokon v nadstavenom čase za úder lakťom do Philippe Mexesa videl červenú kartu, skúšal upokojiť priaznivcov AS.

"Nanešťastie, Taliansko stále zápasí s touto spiatočníckou mentalitou. Ľudia by mali chodiť na štadióny kvôli futbalu. Nanešťastie sa stále dejú tieto veci," povedal po zápase tréner "rossoneri" Massimiliano Allegri.

V januári kvôli rasistickým urážkam odkráčal z ihriska počas prípravného zápasu so štvrtoligovým tímom útočník AC Milána Kevin-Prince Boateng, ktorého podporili aj ďalší spoluhráči, uviedla agentúra AP. AS Rím tak zrejme musí počítať s tvrdým disciplinárnym trestom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona