Zápalné bomby hodili na tuniské veľvyslanectvo v Berne

NETKY.SK • 12 Január 2011, 12:28 • 2 min
Zápalné bomby hodili na tuniské veľvyslanectvo v Berne

Zápalné bomby hodili na tuniské veľvyslanectvo v Berne

slovakia

left justify in out

Niekoľko zápalných bômb hodili dnes nadránom neznámi páchatelia na tuniské veľvyslanectvo vo švajčiarskom hlavnom meste Bern, v čase, keď sa Tunisko samotné zmieta vo vlne násilných protestov.
      Zápalné bomby však nezačali horieť a spôsobili iba minimálne škody, uviedla švajčiarska polícia. K útoku došlo krátko po polnoci a neznámym útočníkov sa podarilo ujsť. Polícia vyzvala svedkov, aby sa prihlásili, a dodala, že skúma motívy útoku.
      Tunisko v posledných dňoch zasiahla vlna násilia, ktorá si podľa predstaviteľov vyžiadala 23 životov civilistov. Ide o najhoršie nepokoje verejnosti počas 23-ročnej vlády prezidenta Zína al-Ábidína Bena Alího.
      Protestujúci vyhlasujú, že chcú prácu a lepšie životné podmienky. Úrady tvrdia, že demonštrantov ovláda malá skupina násilných extrémistov ozbrojených Molotovovými koktailmi a palicami.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies