Západoslovenská energetika varuje pred podvodníkmi, spojí sa s políciou

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 15:01 • 2 min
Západoslovenská energetika varuje pred podvodníkmi, spojí sa s políciou

BRATISLAVA - Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE) v uplynulých dňoch dostala od svojich zákazníkov informácie, že ich oslovili pochybné osoby s cieľom získať od nich hotovosť. Vydávajú sa za "oficiálnych zástupcov dodávateľa".

slovakia

left justify in out

Takéto prípady zaregistrovali viacerí zákazníci ZSE v Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji. Informovala o tom dnes spoločnosť.
     

"Nemožno vylúčiť, že podvodníci postupne presunú svoje aktivity aj do iných regiónov. ZSE týmto vyzýva svojich zákazníkov k ostražitosti pred osobami, ktoré budú žiadať vyplatenie hotovosti za akékoľvek služby dodávateľa. V prípade pochybností odporúča obrátiť sa na Zákaznícku linku ZSE alebo priamo na políciu," zdôraznila firma.
     

V záujme zabrániť takýmto praktikám a ochrany reputácie pripravuje podnik trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzuje dôverčivých obyvateľov a dobré meno overeného dodávateľa elektriny a plynu. Zastaveniu aktivít podvodníkov napomôžu akékoľvek informácie vedúce k ich identifikácii.
     

"Zástupcovia ZSE nikdy nemanipulujú s hotovosťou. Výmeny zariadení prevádzkovateľ distribučnej sústavy alebo siete ohlasuje vopred a jeho zamestnanci nevyžadujú za budúce alebo vykonané práce platbu v hotovosti," podčiarkla spoločnosť.
     

Všetky platby súvisiace s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu sa realizujú štandardne formou fakturácie. "Ak cudzia osoba pri dverách hovorí iné, odporúčame ostražitosť."
     

V prípade nejasnosti musí zástupca firmy ukázať svoj osobný doklad. Jeho meno si môže občan overiť počas pracovných dní od 7.00 do 19.00 h na Zákazníckej linke ZSE 0850 111 555 alebo osobne na ZSE Centrách.
     

Západoslovenská energetika, a.s., je tradičnou elektro-energetickou spoločnosťou, ktorá má korene na slovenskom trhu od roku 1922. V roku 2002 sa stala súčasťou nemeckej energetickej skupiny E.ON. Od 1. júla 2007 sa zo ZSE vyčlenili do samostatných dcérskych spoločností služby prevádzky distribučnej sústavy, ako aj obchod a predaj elektrickej energie. ZSE Energia, a.s., a ZSE Distribúcia, a.s., sú 100-% dcérske spoločnosti ZSE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies