Západoafrickí lídri sa zaviazali, že zavedú prísne opatrenia proti ebole

NETKY.SK • 2 August 2014, 09:35 • 2 min
Západoafrickí lídri sa zaviazali, že zavedú prísne opatrenia proti ebole

KONAKRY - Západoafrickí lídri zavedú prísne opatrenia na zvládnutie najhoršej epidémie smrteľnej choroby ebola v zaznamenanej histórii. Oznámila to dnes generálna riaditeľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Margaret Chanová po stretnutí s troma z týchto lídrov, ktoré sa konalo v guinejskej metropole Konakry.

slovakia

left justify in out

"Prezidenti uznali závažnosť epidémie eboly vo svojich krajinách. Sú odhodlaní podniknúť všetky mimoriadne opatrenia na zastavenie šírenia eboly vo svojich štátoch," povedala Chanová na záver rozhovorov v Konakry. Citovala ju agentúra Reuters.
      

Šéfka WHO uviedla, že stredobodom opatrení bude cezhraničná oblasť, kde zistili 70 percent z vyše 1323 prípadov eboly. Chanová takisto apelovala na širšie medzinárodné spoločenstvo, aby poskytlo viac zdravotníckych odborníkov a financií na zvládnutie nákazy, ktorá zabila zatiaľ 729 ľudí v štyroch krajinách - Guinei, Sierre Leone, Libérii a Nigérii.
      

Epidémia eboly napreduje rýchlejšie než snahy o zvládnutie choroby, varovala šéfka WHO dnes už skôr, počas stretnutia s prezidentmi Guiney, Sierry Leone a Libérie. "Ak sa situácia bude ďalej zhoršovať, následky môžu byť katastrofické, pokiaľ ide o straty na životoch, ale môže nastať aj vážny socioekonomický rozklad a vysoké riziko šírenia do ďalších krajín," povedala Chanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona