Západnú Európu zaskočil návrat zimy

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 13:39 • 2 min
Západnú Európu zaskočil návrat zimy

BRUSEL - Sneženie spôsobilo dnes problémy v doprave a zrušenie letov i vlakového spojenia vo viacerých krajinách západnej Európy.

slovakia

left justify in out

Belgicko dnes namiesto skorej jari zažilo rekordnú 1600 kilometrov dlhú kolónu áut, ktorú spôsobilo výdatné sneženie a s ním súvisiaca znížená viditeľnosť a klzké cesty. Situáciu ešte viac skomplikoval silný vietor.

V dôsledku zlého počasia bolo zrušených niekoľko vlakových spojení vrátane rýchlostných vlakov Thalys, ktoré spájajú Belgicko s Parížom, Nemeckom a Holandskom. Tisíce ľudí dochádzajúcich do práce vlakom uviazli na zasnežených nástupištiach, približuje agentúra AP. 

Polícia v britskom grófstve Sussex za uplynulých 24 hodín zaregistrovala viac ako 300 havárií áut na klzkých vozovkách, pri ktorých však nebol nikto zranený. Kvôli nepriaznivému počasiu zrušili dnes vyučovanie v desiatkach škôl v juhovýchodnej časti Anglicka.

Návrat zimy prekvapil mnohých vodičov aj v severozápadnej časti Francúzska, kde v pondelok na ceste č. 13 medzi Saint-Joseph a Cherbourgom v autách uviazlo 200-300 ľudí a spolu s uviaznutými v iných oblastiach regiónu ich bolo spolu 800. 

Prefekt oblasti La Manche v Normandii prostredníctvom facebooku vyzval miestnych obyvateľov na pomoc postihnutým. Miestne úrady im poskytli na noc provizórne ubytovanie. V pohotovosti boli desiatky hasičov a policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies