Západné Turecko postihli naraz dve silné zemetrasenia

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 19:08 • 2 min
Západné Turecko postihli naraz dve silné zemetrasenia

ANKARA - Dve zemetrasenia, obe s predbežnou magnitúdou 4,9, zasiahli dnes provinciu Manisa na západe Turecka. Informovali o tom tureckí predstavitelia a médiá, podľa ktorých druhé zemetrasenie donútilo obyvateľov vybehnúť v panike z budov na ulice.

slovakia

left justify in out

Vládne centrum pre krízové situácie dnes uviedlo, že prvé zemetrasenie malo epicentrum v meste Selendi a vyskytlo sa o 16.16 h miestneho času (15.16 h SELČ). Druhé zemetrasenie nastalo približne o hodinu neskôr a malo epicentrum v meste Šehzadeler.

Zatiaľ nie sú správy o zranených či škodách. Tlačová agentúra Dogan informovala, že druhé zemetrasenie, ktoré nastalo v plytkej hĺbke, bolo cítiť aj v susedných provinciách a donútilo ľudí vybehnúť z budov von.

Zemetrasenia sú v Turecku časté, pretože sa rozkladá na aktívnych zlomových líniách. V roku 1999 dve ničivé zemetrasenia zasiahli severozápad Turecka a usmrtili približne 18.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies