Západné a stredné Slovensko zasiahli búrky, pozor na silný vietor

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 15:32 • 2 min
Západné a stredné Slovensko zasiahli búrky, pozor na silný vietor

BRATISLAVA - Na západe Slovenska a v Banskobystrickom kraji sa začali avizované búrky, ktoré priniesol studený front. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom facebookovom profile.

slovakia

left justify in out

V okrese Banská Bystrica a pod Tatrami zároveň meteorológovia vydali výstrahu pred silným vetrom. Ten môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 30 - 35 metrov za sekundu.

 

img

 

V utorok bude podobné počasie, premenlivá, spočiatku prevažne veľká oblačnosť. Miestami hrozia prehánky alebo dážď, vo vysokých polohách zase sneženie. Popoludní by malo zrážok ubúdať. Najvyššia denná teplota vystúpi na 10 až 15, na Orave, Liptove a miestami na Spiši okolo 8 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 1 st.  Fúkať má slabý, v západnej polovici prevažne západný vietor rýchlosťou10 až 20 km/h. Predpokladané množstvo zrážok je do 5 mm, na hrebeňoch Tatier do 3 cm snehu

 

img

 

V stredu nás čaká premenlivá, cez deň lokálne až veľká oblačnosť najmä na severe. Vo vyšších polohách sa môžu tvoriť snehové zrážky. Ojedinele môže vodičov prekvapiť hmla. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 8 do13, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní okolo 6 stupňov Celzia. Slabý premenlivý, v západnej polovici územia postupne západný až severozápadný vietor môže dosiahnuť rýchlosť 5 až 35 km/h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies