Západne a stredné Slovensko môžu v piatok zasiahnuť silné búrky

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 07:00 • 2 min
Západne a stredné Slovensko môžu v piatok zasiahnuť silné búrky

Západne a stredné Slovensko môžu v piatok zasiahnuť silné búrky - Zaujímavosti Regióny západného a stredného Slovenska môžu už v piatok (8. 6.

slovakia

left justify in out

img

Regióny západného a stredného Slovenska môžu už v piatok (8. 6.) poobede zasiahnuť silné búrky ojedinele sprevádzané krupobitím, ktoré potrvajú až do nočných hodín. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou prvého stupňa.

Varovanie meteorológov platí pre všetky oblasti na západ od okresov Poprad, Brezno, Detva, Krupina a Levice. Táto výstraha platí od piatka (8. 6.) od 17.00 h až do soboty (9. 6.) do 02.00 h.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých bude úhrn zrážok dosahovať 10 až 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 15 až 25 m/s. Intenzita sprievodných javov nie je v danom ročnom období a oblasti výnimočná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies