Západ USA spaľujú horúčavy

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 08:51 • 2 min
Západ USA spaľujú horúčavy

PHOENIX - Západ USA zápasí s vysokými teplotami, ktoré atakujú rekordné teploty namerané na povrchu Zeme. V arizonskom Phoenixe v piatok zaznamenali 47 stupňov Celzia, pričom v kalifornskej púšti teplota prekročila 50-stupňovú hranicu. Cez víkend by sa mala teplota vyšplhať až k 53 stupňom, čo je iba o štyri stupne menej ako absolútny rekord nameraný na rovnakom mieste. Pred takmer storočím tu zaznamenali presne 57 stupňov nad nulou, píše portál britskej vysielacej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Celkovo ide o viac desať stupňov teplejšie počasie ako je zvyčajne v týchto častiach USA. Úrady preto vydali varovania niektorých častiach krajiny vrátane Las Vegas. Veľmi horúco, takmer 40 stupňov Celzia, je aj v štátoch ako Colorado a Utah. Horúčavy ohrozujú leteckú dopravu aj zvieratá vo phoenixskej zoologickej záhrade. Jej pracovníci používajú na ochladzovanie zvierat vodu. Podobný ráz počasia by mal pretrvať až do pondelka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies