Západ Albánska zasiahli mohutné záplavy: Najmenej traja ľudia prišli o život!

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:05 • 2 min
Západ Albánska zasiahli mohutné záplavy: Najmenej traja ľudia prišli o život!

TIRANA/DURRES - Výpadky elektriny a dodávok vody spôsobil prudký prívalový dážď, ktorý zasiahol západné časti Albánska. Agentúra AP dnes s odvolaním sa na miestne médiá, podľa ktorých prišli o život najmenej traja ľudia.

slovakia

left justify in out

V noci nadnes napršalo za dve hodiny 130 milimetrov zrážok v dištriktoch Lezhe a Lac severozápadne od hlavného mesta Tirana, spresnil minister poľnohospodárstva Edmond Planarity. Búrka spôsobila v oblasti výpadky prúdu a voda zaplavila niekoľko domov.
     

Úrady bezprostredne nepotvrdili správy lokálnych médií, ktoré uviedli, že pri záplavách v oblasti Lac zahynuli tri osoby.     
     

Voda zaplavila aj ulice, domy a obchody v Tirane a v prístave Durres na západe krajiny, píše AP. Albánska vláda oznámila, že armáda je v stave pohovotovosti pre prípad potreby pomôcť hasičom pri evakuáciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies