Zápach v ovzduší v okolí Pezinku nie je spôsobený únikom plynu

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:05 • 2 min
Zápach v ovzduší v okolí Pezinku nie je spôsobený únikom plynu

BRATISLAVA - Zápach podobný unikajúcemu plynu, ktorý vo štvrtok cítili obyvatelia Pezinka a ďalších obcí smerom na Bratislavu, je cítiť v ovzduší aj dnes.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval manažér externej komunikácie spoločnosti SPP distribúcia, a.s. Milan Vanga s tým, že únik plynu z plynárenských zariadení nepotvrdili.

 

Plynárenskí špecialisti z oblasti potrubných systémov, technologických objektov a diagnostiky sú podľa Vangu v teréne, aby pomohli hasičom lokalizovať zdroj zápachu. Prevádzkovateľ distribučnej siete zemného plynu preveril plynovody a regulačné stanice v zamorených lokalitách, aby vylúčil únik zemného plynu alebo odorantu, čo je zmes pridávaná do zemného plynu za účelom dosiahnutia jeho prenikavého zápachu. Zároveň občanov Vanga vyzval, aby akékoľvek podozrenie na zápach plynu alebo podráždenie a vplyv na zdravie človeka či zvierat nahlásiť na non-stop linku 0850 111 727.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies