Zápach rýb neďaleko Brooklynského mostu spôsobil tragédiu

NETKY.SK • 4 Január 2019, 17:28 • 2 min
Zápach rýb neďaleko Brooklynského mostu spôsobil tragédiu

NEW YORK - Cameron Jean-Pierre, sa tešil na oslavy nového roku, ktoré tento rok mali byť v dome jeho babičky neďaleko Brooklynského mostu v New Yorku. Všetci sa spočiatku tešili na pohodový večer, no Cameron náhle upadol do bezvedomia.

slovakia

left justify in out

Cameron je silný alergik a astmatik. Prvýkrát ho záchvat chytil ešte v škole, keď sa necítil dobre po obede. U lekára sa potom zistilo, že je alergický na rybí pach. Ten obsahuje bielkoviny, ktoré ryby prirodzene vylučujú a preto nám tak špeciálne voňajú.

 

img

 

Chlapcova matka Jody sa pre média vyjadrila, že zdravotný stav jej syna sa náhle zhoršil počas návštevy babičky, kde sa varila karibská treska. 

 

"Akonáhle som zacítila ten prenikavý pach rýb, hneď mi bolo jasné, že musíme odísť. Nemali sme ho do toho domu ani púšťať. Je to moja vina. Tešil sa však na babičku a rozbehol sa tam bez svojho inhalátoru, ktorý mu umožňuje v takomto prostredí dýchať bez ťažkostí," vyjadrila sa pre média chlapcova matka Jody.

 

Napriek urputnej snahe lekárov na mieste, alebo potom v nemocnici sa už nepodarilo dostať kyslík chlapcovi do pľúc. Oficiálna príčina smrti sa ešte nepotvrdila, no rodina je názoru, že ako ťažký astmatik a alergik sa udusil pachom rýb, šíriacim sa vzduchom. 

Americkí výskumníci v oblasti potravinovej alergie tvrdia, že asi 15 miliónov Američanov, z toho 6 miliónov detí, je alergických na rôzne druhy potravín.

Pre alergikov ryby predstavujú 1 z 8 najnebezpečnejších potravín. Aj preto platí v USA zákon o ich označovaní v obchodoch.

 

Cameron Jean-Pierre



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies