Zanechali dobrý dojem, Slováci tesne podľahli Rusom

NETKY.SK • 14 December 2018, 00:15 • 2 min
Zanechali dobrý dojem, Slováci tesne podľahli Rusom

LUZERN - Slovenská hokejová reprezentácia prehrala s olympijským výberom Ruska 1:2 vo štvrtkovom úvodnom súboji na turnaji o Švajčiarsky pohár, ktorý sa hrá pod názvom Lucerne Cup v meste Luzern.

slovakia

left justify in out

Prvé dva góly padli až v poslednej minúte II. tretiny. Najprv ruský obranca Vladislav Provoľňov tvrdou strelou z útočného kruhu nedal šancu Andrejovi Košarišťanovi v bránke Slovenska. O 16 sekúnd neskôr sa prezentoval presnou strelou od modrej čiary slovenský obranca Martin Chovan, ktorý strelil svoj prvý gól v najcennejšom drese. V 55. min padlo rozhodnutie z hokejky Alexandra Chochlačiova. Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde sa medzi hráčmi Ruska a Slovenska zrodil navlas rovnaký výsledok 2:1 pre favorita.

Druhým a posledným súperom Slovenska v Luzerne bude v piatok od 16.15 h tím Rakúska, ktorý vo štvrtkovom večernom dueli nestačil na domáce Švajčiarsko a podľahol 1:3. Vo finálovom stretnutí nastúpia Švajčiari proti olympijskému výberu Ruska, hrá sa v piatok od 20.15 h.

Lucerne Cup v hokeji - Luzern (Švaj.) - štvrtkové výsledky:

Slovensko - Rusko olympionici 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 40. Martin Chovan (Lantoši) - 40.Provoľňov (Fiodorov), 55. Chochlačiov (Alexejev)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lemelin, Dipietro - Duarte, Altmann (všetci Švaj.), 1521 divákov

 

Zostavy:
Slovensko: Košarišťan - Martin Chovan, M. Rosandič, Baranka, Marek Ďaloga, Štajnoch, Graňák, T. Malec, Koch - Lantoši, L. Hudáček, Puliš - Štrauch, Kytnár, Michal Chovan - S. Buček, A. Šťastný, Tybor - Šoltés, B. Rapáč, M. Hecl
Rusko: Konovalov - Zemčionok, Demidov, Zub, Bereglazov, Rafikov, Provoľňov, Abrosimov, Šaripzianov - I, Michejev, Zernov, Kručinin - Čibisov, Maľcev, Burdasov - Chochlačiov, Alexejev, Fiodorov - Li, Ilin, Žafiarov


Craig Ramsay (tréner SR): "V zápase sme si utvorili veľa dobrých šancí. Dnes nás podržal aj brankár Košarišťan, ktorý predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Som šťastný z toho, ako sme hrali po väčšinu zápasu, mali sme veľa dobrých momentov. Musíme si nájsť spôsob, ako dať viac gólov. Tiež musíme robiť menej chýb v strednom pásme a obmedziť zbytočné straty puku."

Andrej Košarišťan (brankár SR): "Nerád hodnotím sám seba. Podľa mňa som mal dobré momenty, boli tam samozrejme aj zlé veci. Stále máme na čom pracovať."

Dominik Graňák (obranca a kapitán SR): "Utvorili sme si nejaké dobré šance. Rusi však mali lepší pohyb, a to napokon rozhodlo."

Švajčiarsko - Rakúsko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 26. Rüfenacht, 28. Martschini, 55. Hofmann - 59. Zwerger

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona