Žampovci poslali na Nový Zéland aj 400 kg batožiny

NETKY.SK • 4 August 2015, 15:41 • 2 min
Žampovci poslali na Nový Zéland aj 400 kg batožiny

STARÝ SMOKOVEC - Najúspešnejší slovenský zjazdár ostatných rokov Adam Žampa ráta už len hodiny do odletu na Nový Zéland, kde strávi najbližších šesť týždňov v tvrdej príprave na novú pretekársku sezónu.

slovakia

left justify in out

Adam Žampa po desiatich týždňoch kondičného tréningu a dvoch výjazdoch za snehom na francúzsky ľadovec a do špecializovanej lyžiarskej haly v Litve zamieri v stredu s bratom Andreasom aj ďalšími členmi svojho tímu na južnú pologuľu. V stredisku Coronet Peak budú najprv dva týždne iba trénovať a neskôr si prípravnú fázu spestria súťažnými vystúpeniami v rámci Austrálsko-novozélandského pohára v slalome a obrovskom slalome.

 

"Absolvovať by sme mali aj Zimné hry Nového Zélandu, ktoré sa tam v tomto termíne budú konať. Z dôverne známeho prostredia v Coronet Peaku sa neskôr presunieme na preteky aj do austrálskeho strediska Perisher, kde sme ešte neboli," uviedol Adam Žampa. 

 

Podľa jeho slov by mali najbližšie týždne prípravy v Coronet Peaku stráviť aj Američania a domáci Novozélanďania. Domov by sa Žampovci mali vrátiť približne v polovici septembra. 

 

"Potom príde na rad opäť kondička a začiatkom októbra výjazd na ľadovec do Pitztalu, kde by som mal trénovať už aj s ruskou reprezentáciou," poznamenal Adam Žampa. 

 

Prezradil aj jednu novinku zo svojho zázemia. "Máme nového servismana, Poliaka Krzysztofa Mazureka. Má veľa skúseností s prípravou lyží z Poľska aj so zahraničnými firmami. Náš bývalý servisman Stano Vozárik prešiel k Peti Vlhovej," uviedol Adam Žampa. 

 

Šiesty najlepší slalomár zo ZOH 2014 v Soči pridal pred odchodom na Nový Zéland aj informáciu o množstve batožiny, ktoré so sebou berú, resp. už poslali vopred ako cargo. "Je to spolu 12 vakov, ktoré vážia dokopy 400 kg. K tomu treba prirátať aj batožinu, ktorú si berieme so sebou do lietadla. Verím, že všetko dostaneme tak, ako sme to poslali," uzavrel Adam Žampa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies