Žampovci počas víkendu na Veľkej cene Slovenska

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 15:11 • 2 min
Žampovci počas víkendu na Veľkej cene Slovenska

ŠTRBSKÉ PLESO - Jubilejný 60. ročník Veľkej ceny Slovenska v alpskom lyžovaní privíta počas víkendu v Štrbskom Plese 76 mužov z 8 krajín a 50 žien zo krajín.

slovakia

left justify in out

Preteky s dlhoročnou tradíciou sa uskutočnia aj tento rok na svahu "Furkota" na Solisku. V sobotu bude na programe obrovský slalom a v nedeľu slalom, v oboch prípadoch pôjde o preteky kategórie FIS. Zo slovenskej špičky by sa mali predstaviť bratia Adam a Andreas Žampovci, najlepšie ženy budú chýbať.

"Snehové podmienky na svahu Furkota sú vynikajúce, trať aj jej zabezpečenie sú na skvelej úrovni. Plán pretekov môže zmeniť iba zlé počasie," informoval sekretár pretekov Vladimír Boža. 

 

Veľká cena Slovenska je úzko spätá s Vysokými Tatrami. S výnimkou prvého ročníka Veľkej ceny Slovenska v roku 1955 vo Vrátnej sa všetky ďalšie pripravovali vo Vysokých Tatrách. "Veľká cena Slovenska po prvých ročníkoch, ktoré sa uskutočnili ako medzinárodné zjazdové preteky, bola viac rokov usporiadaná aj ako Európsky pohár a Svetový pohár. V roku 1974 sa nám dostalo cti usporiadať VCS ako finále Svetového pohára mužov a žien," píše sa v informačnom internetovom letáku organizátorov VCS. 

 

Víkendový program 60. ročníka Veľkej ceny Slovenska: 
SOBOTA 
Obrovský slalom mužov (1. kolo - 9.00, 2. kolo - 12.00) a obrovský slalom žien (1. kolo - 10.30, 2. kolo - 13.30) 
NEDEĽA 
Slalom mužov (1. kolo - 9.00, 2. kolo - 12.00) a slalom žien (1. kolo - 10.30, 2. kolo - 13.30) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies