Žampa po páde: Cítim sa ako po troch kolách s Conorom McGregorom

NETKY.SK • 8 Február 2017, 20:59 • 2 min
Žampa po páde: Cítim sa ako po troch kolách s Conorom McGregorom

ST. MORITZ - Slovenský reprezentant Adam Žampa mal zle vyzerajúci pád v stredajších pretekoch v super G na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej správy organizátorov si starší z bratov Žampovcov v úseku "Vysoké skaly" po páde pomliaždil pätu a narazil panvu. Videozáznam ukazuje, že Adam Žampa neustál náročný skok, vo vysokej rýchlosti dopadol bokom na tvrdú ľadovú podložku, vypla mu ľavá lyža, ale po došmýkaní sa z miesta činu odišiel po svojich. Neskoršie vyšetrenia v dejisku MS ukázali, že 26-ročný Tatranec nemá vážnejšie zranenia. 

"Cítim sa, akoby som absolvoval v ringu tri kolá proti McGregorovi. Mám dosť ´buchnutú´ tvár. Tiež mám narazený bok, aj päta je veľmi silno udretá. Mrzí ma to, že po dobrej jazde som spadol, ale bohužiaľ, toto je lyžovanie. Bol som spokojný s tým, že mi drží ľavý členok a takto sa to skončilo. Verím, že budem čoskoro fit a už teraz sa teším, keď sa zase postavím na lyže," uviedol Adam Žampa v nahrávke, ktorú sprostredkoval jeho manažér Ľuboš Schwarzbacher. Otec a tréner Tomáš Žampa dodal: "Lyžovanie je ťažký šport, najmä keď idete z kopca veľmi rýchlo a lietate vysoko a ďaleko. Adamovi sa dnes vypomstilo, že dostal vietor pod lyže a spadol nabok. Má obitý bok, narazenú pätu, ale chodí po svojich. Vyšetrenia ukázali, že je všetko v poriadku. Športovci musia toho veľa vydržať. Ak bude aj zajtra všetko oukej, budeme sa ďalej pretekať," 

Z trojice Slovákov ani jeden nebol klasifikovaný v cieli majstrovského super G v St. Moritzi. Okrem Adama Žampu preteky nedokončili ani jeho mladší brat Andreas a Martin Bendik. Nečakaným majstrom sveta sa stal Kanaďan Erik Guay.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies