Žampa môže vyťažiť z tréningov s Kosteličom

NETKY.SK • 12 Február 2014, 13:19 • 2 min
Žampa môže vyťažiť z tréningov s Kosteličom

ROZA CHUTOR - Slovenský zjazdár Adam Žampa obsadil v stredajšom tréningu na kombinačný zjazd 33. miesto, keď za víťazným Otmarom Striedingerom z Rakúska zaostal o 2,64 sekundy. Dvadsaťtriročná slovenská mužská jednotka chce v piatkovej superkombinácii dosiahnuť čo najlepší výsledok.

slovakia

left justify in out

"Dnes to bol dobrý tréning, po čase bolo opäť pekné počasie. V hornej časti bola zjazdovka ešte zľadovatená, dole sa však sneh topil, keďže svietilo slnko. Neabsolvovali sme celú trať, lebo ju šetrili na preteky a navyše sa po našom tréningu začínal ženský zjazd a v cieli by sme sa míňali," povedal Adam Žampa, ktorý si pozrel aj predpoveď počasia na ďalšie dni. Do piatka má byť teplo, od soboty by sa malo ochladiť. Do prvého olympijského štartu čakajú Žampu ešte tréningy - v stredu popoludní slalomový a vo štvrtok zjazdársky. Nebude chýbať ani príprava v posilňovni. 

V Soči bude stavať olympijské slalomové trate Ante Kostelič, ktorý nechýba na tréningoch slovenského reprezentanta. "Postaví veľmi technickú trať. Je dobré, že môžeme s ním trénovať," tvrdí Adam Žampa. 

Celú slovenskú výpravu zatiaľ najviac potešila výsledkami biatlonistka Anastasia Kuzminová. Po nedeľňajšom triumfe v rýchlostných pretekoch skončila v utorňajších stíhacích pretekoch na 6. mieste. "Aj to je krásne umiestnenie. Veľmi som jej držal palce," doplnil Adam Žampa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona