Zamotaná kauza: Čínsky Jordan žaluje žalujúceho Jordana

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 10:22 • 2 min
Zamotaná kauza: Čínsky Jordan žaluje žalujúceho Jordana

ŠANGHAJ - Čínska spoločnosť Čchiao-tan, ktorú žaluje jedna z najväčších postáv basketbalovej histórie Michael Jordan za protiprávne využitie jeho mena na obchodné účely, odpovedala rovnakou mincou. Od Američana si chce vysúdiť 8 miliónov dolárov za poškodenie povesti.

slovakia

left justify in out

Jordan podal minulý rok v Šanghaji žalobu na firmu, ktorá v najľudnatejšej krajine sveta bez jeho súhlasu predáva športové oblečenie a obuv pod čínskym prepisom jeho mena - Čchiao-tan. Využíva pri tom logo, na ktorom je silueta Jordana s loptou vo výskoku. "Som hlboko sklamaný z prístupu firmy, ktorá si vybudovala biznis na mojom čínskom mene, čísle 23 a dokonca sa pokúšala zneužiť aj mená mojich detí bez toho, aby požiadala o dovolenie," povedal vtedy Jordan. Súd zatiaľ vo veci nerozhodol.

Spoločnosť Čchiao-tan prešla z obrany do útoku, v meste Čchüan-čou podala podnet, v ktorom tvrdí, že Jordan svojím konaním zavádza verejnosť a spotrebiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona