Zámok Schloss Hof čaká veľká baroková slávnosť

NETKY.SK • 28 Jún 2012, 13:07 • 2 min
Zámok Schloss Hof čaká veľká baroková slávnosť

Zámok Schloss Hof čaká veľká baroková slávnosť - Cestovanie Rakúsky zámok Schloss Hof ožije v sobotu 30. júna veľkou barokovou slávnosťou s podtitulom Vo víre kvetov.

slovakia

left justify in out

img

Rakúsky zámok Schloss Hof ožije v sobotu 30. júna veľkou barokovou slávnosťou s podtitulom Vo víre kvetov. Hudba a tanec, kulinárske dobroty a potešenie ako v čase baroka zažijú návštevníci zámku, ktorí sa chcú vrátiť do čias panovania Márie Terézie. TASR informovala Beata Havranová z bratislavskej spoločnosti B.H. Public Relations & Promotion.
      Naberané sukne, napudrované parochne či topánky s prackou na podpätku patria k správnej výbave návštevníkov opulentnej slávnosti roka, ktorá sa vyznačuje bujnosťou, hojnosťou v akejkoľvek forme. "Hostí bude sprevádzať Nová dvorná kapela z Grazu, tanečníci menuetu a do barokovej atmosféry presne zapadnú aj kaukliari," priblížila.
      Hostia slávnosti si užijú stoly bohato zdobené dobrotami či lahôdky od kuchárskych majstrov, ktorí sa nechali inšpirovať receptami z čias baroka. Program podujatia ponúka i prechádzky v barokovej záhrade zámku. Organizátori slávnosti mysleli aj na hry a odmeny. Tie získajú najkrajšie a tematicky najnápaditejšie barokové garderóby, ktorých súčasťou sú i vejáre. Aj tie používali s obľubou dámy na dvore Márie Terézie pri spoločenských zábavách.
      Scénu víkendovej veľkolepej slávnosti na Schloss Hofe vytvoril scénický výtvarník Christof Cremer. Predstavia sa na nej tanečníci z Viedenskej štátnej opery v choreografii Lukasa Gaudernaka. "Barokovú atmosféru doplnia tanečníci, artisti na tyči, lane, na chodúľoch či hltači ohňa," dodala.
      Veľkú barokovú slávnosť na zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy môžu zažiť aj návštevníci zo Slovenska, začína sa o 18.00 hodine. V záver večera si budú môcť vychutnať obrovský ohňostroj, ktorý dodá zámku ešte väčší lesk a čaro. Hudobný program podujatia bude pokračovať do neskorej noci. Na takmer rannú hodinu pripravili organizátori ochutnávku kávy a čokolády v orientálnom stane.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies