Zamietnutí žiadatelia o azyl vo Švédsku už nedostanú diéty a ubytovanie

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 13:31 • 2 min
Zamietnutí žiadatelia o azyl vo Švédsku už nedostanú diéty a ubytovanie

ŠTOKHOLM - Švédska stredopravá vláda dnes oznámila, že zruší vyplácanie denných dávok utečencom, ktorým úrady zamietli žiadosť o azyl. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej ide o ďalší z pokusov Štokholmu znížiť množstvo migrantov prichádzajúcich do krajiny.

slovakia

left justify in out

Švédsko vlani prijalo 163.000 uchádzačov o azyl. Menšinová vláda následne podnikla viacero krokov a opatrení v záujme zníženia počtu migrantov v severskej krajine, ku ktorým patrilo zavedenie hraničných kontrol či neudeľovanie povolenia na trvalý pobyt azylantom.

 

Uvoľniť zdroje pre nových utečencov je zámerom nového rozhodnutia, na základe ktorého prídu migranti so zamietnutou žiadosťou o azyl o právo na diéty a ubytovanie, píše sa vo vyhlásení švédskej vlády.

 

"Tieto miesta potrebujeme pre ďalších, ktorí hľadajú azyl, a preto musíme zaistiť, aby tí, ktorým bol zamietnutý, išli ďalej a vrátili sa domov," uviedol pre denník Dagens Nyheter minister spravodlivosti a imigrácie Morgan Johansson.

 

Švédsko vypláca denné dávky 71 švédskych korún (7,50 eura) dospelým a takmer 50 švédskych korún (5,30 eura) deťom. Diéty majú pokryť všetky ich výdavky okrem nákladov na ubytovanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies