Zamestnávatelia zatiaľ nedostali od štátu preplatené náklady spojené s testovaním zamestnancov

NETKY.SK • 4 Február 2021, 9:59 • 2 min
Zamestnávatelia zatiaľ nedostali od štátu preplatené náklady spojené s testovaním zamestnancov

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR sa bráni voči tvrdeniu Zväzu automobilového priemyslu SR o tom, že viaceré okresné úrady nemajú pokyny k preplácaniu testovania vo firmách.

slovakia

left justify in out

Rezort uviedol, že nezaznamenal ani jeden problematický prípad, ktorý by sa dotýkal automobilového sektora

 

Manuál postupu bol podľa neho zverejnený na stránke Ministerstva hospodárstva SR a hneď po zverejnení bol distribuovaný aj na všetky okresné úrady.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Štát podporí testovanie zamestnancov vo firmách. Tie však poukazujú na viacero komplikácií


Čaká sa na verifikáciu
„Rezort vnútra zatiaľ nezačal preplácať náklady zamestnávateľom, keďže sa čaká na verifikáciu na okresných úradoch. Následne okresné úrady nahlásia verifikované údaje Centru podpory, ktoré ich nahlási sekcii ekonomiky ministerstva pre zabezpečenie financovania," doplnil rezort.

 

img

Systém testovania v podnikoch upravuje manuál, ktorý schválila vláda. Ten stanovuje, že náklady spojené s testovaním bude kompenzovať štát sumou 3,5 eura na každú otestovanú osobu.

 

Žiadosti posúdia okresné úrady

O finančnú náhradu majú pritom spoločnosti žiadať Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom príslušného okresného úradu, súčasťou žiadosti musí byť výkaz o dátume a počte otestovaných.

 

img

 

Rezort vnútra prostredníctvom príslušného okresného úradu uhradí finančnú náhradu na základe doručenej žiadosti bezodkladne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona