Zamestnávatelia vítajú konkrétnosť vládneho programu, potešili ich merateľné ukazovatele

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:01 • 2 min
Zamestnávatelia vítajú konkrétnosť vládneho programu, potešili ich merateľné ukazovatele

BRATISLAVA - Zamestnávatelia vítajú, že navrhované programové vyhlásenie vlády obsahuje aj merateľné záväzky, čím sa stáva konkrétnejším, ako to bolo pred štyrmi rokmi.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že sú tam konkrétne, merateľné ukazovatele, ktoré zvyšujú úroveň tohto programového vyhlásenia vlády," uviedol po stredajšom neformálnom zasadnutí Hospodárskej a sociálnej rady prezident Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Miroslav Kiraľvarga. Vo vládnom programe sa podľa neho nachádza veľa zmienok o tom, ako sa bude podporovať podnikateľské prostredie a priemysel na Slovensku.


So šéfom RÚZ súhlasí aj prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR Tomáš Malatinský. "Myslím si, že toto programové vyhlásenie je konkrétnejšie ako programové vyhlásenie podobného typu," povedal. Podľa neho sa v materiáli objavujú konkrétne záväzky v podobe čísiel, čo je pre vládu merateľným záväzkom.


Prezident Konfederácie odborových zväzov SR Jozef Kollár ocenil, že sa celý dokument pripravoval veľmi transparentne. Odborári, rovnako ako zamestnávatelia, totiž mali možnosť podieľať sa na príprave programového vyhlásenia vlády. "Pre nás sú zásadné oblasti minimálna mzda, zákon o kolektívnom vyjednávaní a bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, a to všetko je zdokumentované," povedal Kollár. Odborári preto programové vyhlásenie vlády podporujú.


Premiér Robert Fico programové vyhlásenie vlády predložil na stredajšie rokovanie kabinetu. Návrhy do programového vyhlásenia vlády za svoje rezorty odovzdali Ficovi jednotliví ministri minulý týždeň. Hlavným východiskom pre spracovanie programového vyhlásenia sú programové priority novej vládnej koalície na roky 2016 až 2020, ktoré sú rozdelené do jedenástich oblastí. Po schválení vládou kabinet s programovým vyhlásením predstúpi pred parlament a bude žiadať poslancov o dôveru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies