Zamestnávatelia robia často chyby v mesačných výkazoch, za čo im hrozí sankcia

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 11:09 • 2 min
Zamestnávatelia robia často chyby v mesačných výkazoch, za čo im hrozí sankcia

BRATISLAVA - V marci 2017 prijala Sociálna poisťovňa od zamestnávateľov 163.547 riadnych mesačných výkazov, z toho aspoň jednu chybu registrácie malo viac ako 2646. Vo väčšine z nich, až v 2554 výkazoch, sa vyskytlo do desať chýb registrácie, za čo hrozí zamestnávateľom sankcia.

slovakia

left justify in out

Sociálna poisťovňa sa pravidelne stretáva s nesprávnymi a chybnými údajmi v mesačných výkazoch. V záujme zlepšenia výberu poistného, ale najmä odstránenia hrozby možných sankcií poisťovňa upozorňuje fyzické a právnické osoby najmä však zamestnávateľov, ktoré s ňou komunikujú elektronicky, na dodržiavanie správnosti a úplnosti údajov v mesačných výkazoch.

 

"Podrobnejšie informácie o častých chybách zamestnávateľov pri zasielaní mesačných výkazov a správny postup je možné zistiť aj na webovej stránke Sociálnej poisťovne." Uviedol hovorca Peter Višváder.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies