Zamestnávatelia ponúknu na veľtrhu tisíc voľných miest

NETKY.SK • 22 Október 2016, 13:08 • 2 min
Zamestnávatelia ponúknu na veľtrhu tisíc voľných miest

TRNAVA - Z viac ako tisícky pracovných ponúk priamo od zamestnávateľov si budú môcť vyberať návštevníci pracovného veľtrhu JobSpoTT, ktorý bude v stredu 26. októbra od 9:00 do 20:00 v Mestskej športovej hale v Trnave.

slovakia

left justify in out

Lokálni aj celoslovenskí zamestnávatelia tu predstavia aj svoje technológie a výrobky, aby tak zvýšili interaktivitu medzi nimi a návštevníkmi podujatia. Tí budú mať okrem toho možnosť vypočuť si tak príbehy úspešných slovenských firiem, ako aj miestnych trnavských spoločností. Miera evidovanej nezamestnanosti v Trnavskom kraji dosiahla v septembri 5,35 percenta, nižšiu má už len Bratislavský kraj. V okrese Trnava je miera nezamestnanosti pod piatimi percentami. Zamestnávatelia v tejto situácii nachádzajú vhodných ľudí čoraz ťažšie.


Trh práce sa neustále mení, na to reagujú aj organizátori veľtrhu JobspoTT. ,,Uvedomujeme si, že niektoré povolania budú už o pár rokov minulosťou, iné zažívajú svoju renesanciu. Máme ambíciu návštevníkom ukázať, ako sa dá presadiť na pracovnom trhu povolaní budúcnosti a ktoré pracovné pozície sú pre nich najlepšie,“ povedal Igor Holézcy, jeden z organizátorov veľtrhu. Medzi zamestnávateľmi, ktorí budú ponúkať voľné pracovné miesta, budú veľké spoločnosti z Trnavy ako ZF Slovakia, Boge či PSA Groupe, voľné miesta však budú ponúkať aj Slovnaft, Železnice SR a mnohí ďalší. S ponukou voľných miest príde do Trnavy približne päťdesiat spoločností.


Okrem komunikácie s možnými zamestnávateľmi čaká návštevníkov aj množstvo sprievodných aktivít. Budú mať možnosť urobiť si osobnostný test, ktorý im ukáže, akým smerom by sa mali profesne uberať, o výhodách získavania skúseností do života prostredníctvom dobrovoľníckej práce budú hovoriť samotní dobrovoľníci, v programe sú aj prezentácie viacerých úspešných spoločností.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona