Zamestnávatelia často v inzerátoch uvádzajú frázu "možnosť kariérneho rastu"

NETKY.SK • 19 December 2018, 09:59 • 2 min
Zamestnávatelia často v inzerátoch uvádzajú frázu "možnosť kariérneho rastu"

BRATISLAVA - Poslednou analýzou tohto roka z dát Profesia.sk je výskyt známych klišé v pracovných inzerátoch.

slovakia

left justify in out

V niektorých prípadoch sa ukazuje, že vybrané výrazy vôbec nie sú také časté, ako by sa mohlo zdať. Platí to aj pri „mladom dynamickom kolektíve“.

 

Ten sa tento rok nachádzal iba v jednom percente pracovných inzerátov na Profesii.

Výrazné rozdiely pritom neukázalo ani medziročné porovnávanie. Podobný podiel bol totiž pri tomto výraze aj v roku 2017 či 2016. Inšpiratívne prostredie a stabilná firma sú obľúbenejšie.

 

Ukazuje sa, že viac ako „mladý dynamický kolektív“ používajú zamestnávatelia v pracovných inzerátoch frázy ako „inšpiratívne prípadne príjemné pracovné prostredie“, ale aj „stabilná firma či zamestnanie“. Obe tieto frázy sa v roku 2018 objavili v približne 4 percentách pracovných inzerátoch.

 

img

 

"Kým pri inšpiratívnom pracovnom prostredí sú čísla podobné s minulými rokmi, pri stabilnej firme vidíme nárast v používaní. V roku 2017 tento výraz použili v 3 percentách pracovnej inzercie," uvádza Nikola Richterová z Profesie.

 

Spomedzi štyroch vybraných fráz uverejňujú zamestnávatelia najčastejšie „možnosť kariérneho rastu“. Tento výrok obsahovalo v roku 2018 približne 12 percent inzerátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies