Zamestnanosť v priemysle medziročne vzrástla o vyše 2 %

NETKY.SK • 11 December 2015, 09:48 • 2 min
Zamestnanosť v priemysle medziročne vzrástla o vyše 2 %

BRATISLAVA - Zamestnanosť v priemysle sa v októbri tohto roka medziročne zvýšila o 2,2 %. Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom SR, v desiatom mesiaci tohto roka vzrástla medziročne zamestnanosť vo vybraných trhových službách o 7,8 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 2,9 %, vo veľkoobchode o 2,4 %, v ubytovaní o 1,9 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 1,3 % a v stavebníctve a v maloobchode zhodne o 0,2 %.

slovakia

left justify in out

Počet zamestnaných osôb v októbri medziročne klesol len v doprave a skladovaní, a to o 1,3 %. V priemere za desať mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástla zamestnanosť vo vybraných trhových službách o 6,9 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 3,7 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 2,7 %, v priemysle o 1,8 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 1,4 %, vo veľkoobchode o 0,7 % a v doprave a skladovaní o 0,4 %.

 

Klesla v ubytovaní o 1,9 %, v stavebníctve o 1 % a v maloobchode o 0,5 %. Vo veľkoobchode sa znížila o 0,7 % a v doprave a skladovaní o 0,4 %. Zamestnanosť klesla aj v ubytovaní o 1,9 %, stavebníctve o 1 % a v maloobchode o 0,5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies