Zamestnanosť v Nemecku prekonala nový rekord

NETKY.SK • 2 Január 2014, 10:49 • 2 min
Zamestnanosť v Nemecku prekonala nový rekord

BERLÍN - Zamestnanosť v Nemecku už siedmy rok v rade prekonala rekord, najväčšia európska ekonomika však vytvorila menej pracovných miest ako v predchádzajúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

Vlani malo v krajine zamestnanie 41,8 mil. ľudí. Znamená to, že vzniklo 232 tis. nových pracovných miest, čo predstavuje zhuba polovicu priemeru za roky 2012 a 2011, informoval vo štvrtok nemecký štatistický úrad.

Miera nezamestnanosti v krajine sa v posledných dvoch rokoch drží tesne pod hranicou 7 %. To ostro kontrastuje so situáciou v krízových ekonomikách ako Grécko alebo Španielsko, kde je bez práce zhruba štvrtina populácie v produktívnom veku. Časť ekonómov však varuje, že plány novej vlády širokej koalície kresťanských a sociálnych demokratov, ktorí chcú zaviesť minimálnu mzdu, môžu dlhodobo viesť k stratám pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies