Zamestnanosť v EÚ aj v eurozóne v druhom štvrťroku stúpla

NETKY.SK • 13 September 2016, 12:49 • 2 min
Zamestnanosť v EÚ aj v eurozóne v druhom štvrťroku stúpla

BRATISLAVA - Počet zamestnaných ľudí v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v druhom kvartáli tohto roka oproti predošlému štvrťroku stúpol o 0,4 percenta, v rámci celej Európskej únie sa zvýšil o 0,3 percenta.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s druhým štvrťrokom vlaňajška sa počet zamestnaných v eurozóne počas apríla až júna zvýšil o 1,4 percenta a v rámci celej EÚ o 1,5 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.


Podľa odhadu Eurostatu v druhom kvartáli tohto roka bolo v rámci celej Európskej únie podľa sezónne upravených údajov zamestnaných 232,1 mil. ľudí, čo bol historický rekord. Z nich bolo 153,3 mil. zamestnaných v eurozóne, čo bol najvyšší počet od štvrtého kvartálu 2008.


Na Slovensku sa počet zamestnaných ľudí vyvíjal podobne ako v rámci celej eurozóny aj v rámci celej EÚ. Medzikvartálne totiž stúpol o 0,6 percenta a medziročne vzrástol o 2,3 percenta. V rámci členských krajín Európskej únie, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, sa počet zamestnaných v druhom štvrťroku medzikvartálne zvýšil najvýraznejšie v Estónsku (1,7 %), Írsku (1,1 %) a Litve (1 %).

 

V Chorvátsku sa ich počet oproti prvému štvrťroku znížil o 0,4 % a vo Fínsku sa nezmenil. Medziročne počet zamestnaných ľudí stúpol najviac v Írsku a Luxembursku (zhodne o 2,9 %) a na Malte (2,8 %). Medziročný pokles evidovali v Chorvátsku (-0,4 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies