Zamestnanec firmy, ktorá tlačí pre štát si vyrobil vlastné diaľničné známky, hrozí mu až 10 rokov

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 12:15 • 2 min
Zamestnanec firmy, ktorá tlačí pre štát si vyrobil vlastné diaľničné známky, hrozí mu až 10 rokov

BRATISLAVA - Polícia odhalila podvod s diaľničnými známkami za takmer 40 tisíc eur. Vo väzbe skončil 29-ročný Michal M., ktorého Národná kriminálna agentúra obvinila z podvodu.

slovakia

left justify in out

"Zneužil svoje postavenie v spoločnosti, ktorá tlačí štátne ceniny a podľa policajných informácií predával svojvoľne diaľničné známky," uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

 

Michal M. ako zamestnanec spoločnosti na tlač cenín si podľa polície počas kalibrácie tlačiarní skúšobné diaľničné známky nechával, namiesto toho, aby ich skartoval. "Tieto diaľničné známky mali všetky potrebné ochranné prvky, boli však určené len na skúšobnú prevádzku tlačiarní, a potom mali byť zničené," ozrejmila Dobiášová. Obvinený Michal známky vyniesol z podniku a napríklad ročné diaľničné známky v nominálnej hodnote 50 eur predával za desať eur. "Takto sa neoprávnene obohatil o takmer 40 tisíc eur," dodala Dobiášová s tým, že obvinenému hrozí väzenie na tri až desať rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies