Zamestnancov ambasády v Jemene evakuovalo vojenské lietadlo

NETKY.SK • 6 August 2013, 18:22 • 2 min
Zamestnancov ambasády v Jemene evakuovalo vojenské lietadlo

WASHINGTON - Američania už s pomocou armádneho lietadla evakuovali 75 zamestnancov svojho veľvyslanectva v Jemene. Vojenský stroj s nimi odletel na armádnu základňu v nemeckom Ramsteine, potvrdil pre agentúru AFP nemenovaný zdroj.

slovakia

left justify in out

Pentagon sa k evakuácii nechcel oficiálne vyjadriť, pričom sa odvolal na "bezpečnostné dôvody". "Americké ministerstvo obrany má na mieste aj naďalej svojich zamestnancov,... ktorí monitorujú bezpečnostnú situáciu (v Jemene)," uviedol hovorca Pentagonu George Little.

Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov sa rozhodlo v utorok obmedziť prítomnosť svojho personálu v Jemene na minimum a varovalo všetkých Američanov, aby sa krajine momentálne vyhýbali. Dôvodom je "vysoká úroveň ohrozenia bezpečnosti pre teroristické aktivity a občianske nepokoje". Podľa Washingtonu by mali občania USA vzhľadom na terajšiu situáciu odložiť cesty do Jemenu a v prípade, že sa už v krajine nachádzajú, "bezodkladne odísť". Najnovšie kroky nasledujú po víkendovom uzavretí niekoľkých desiatok amerických veľvyslanectiev a konzulátov na Blízkom východe a v Afrike, ktoré údajne súvisí s teroristickými plánmi siete al-Kájda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies