Zamestnancom Železničnej spoločnosti stúpnu tento rok platy o 2 %

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:22 • 2 min
Zamestnancom Železničnej spoločnosti stúpnu tento rok platy o 2 %

BRATISLAVA - Zamestnancom osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) stúpnu v tomto roku platy o 2 % oproti priemerenej mzde za rok 2014.

slovakia

left justify in out

Tá bola vo výške 912,58 eura. Vedenie ZSSK dnes v takomto znení podpísalo s deviatimi odborovými centrálami dodatok ku kolektívnej zmluve, ktorý obsahuje nové mzdové podmienky platné pre rok 2015.
     

"Vyjednávania boli korektné a zohľadňujúce finančné možnosti zamestnávateľa, pričom sme vzali do úvahy nárast výkonov ľudí v súvislosti so sprístupnením železničnej dopravy výrazne vyššiemu počtu cestujúcich," opísal generálny riaditeľ ZSSK Pavol Gábor.
     

Spoločnosť tak plánuje priemernú mesačnú mzdu na rok 2015 vo výške 930,83 eura. "Z dôvodu navýšenia miezd vzrastú náklady spoločnosti o 1,9 milióna eur," vyčíslila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
     

Od februára 2015 si tak rušňovodiči prilepšia o 30 eur, vlakvedúci v priemere o 29,50 eura a ostatné profesie približne o 15 eur. Okrem toho dostanú osobní pokladníci za sťažený pracovný režim 0,10 eura za každú odpracovanú hodinu. 
     

V súčasnosti pracuje u štátneho osobného dopravcu 5892 ľudí. Spoločnosť zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku na základe zmluvy so štátom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies