Zamestnancom Volkswagenu ponúkli amnestie výmenou za informácie o emisných podvodoch

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:26 • 2 min
Zamestnancom Volkswagenu ponúkli amnestie výmenou za informácie o emisných podvodoch

FRANKFURT - Do konca novembra bude v spoločnosti Volkswagen (VW) pre zamestnancov platiť program, ktorý ich má povzbudiť, aby vyšetrovateľom prezradili, čo vedia o manipulovaní s emisnými testami naftových motorov.

slovakia

left justify in out

Cieľom spoločnosti je zvýšiť tlak na tých zamestnancov, ktorí o škandále majú informácie, no boja sa, že prídu o prácu, ak tieto informácie vyplávajú na povrch. Informovali o tom v stredu noviny Süddeutsche Zeitung, ktoré spolupracovali so stanicami NRD a WDR. Samotná spoločnosť VW situáciu nekomentovala. V rámci vyšetrovania sa snažia spoločnosti Deloitte a Jones Day zistiť, za akých okolností firma inštalovala do svojich vozidiel problémový softvér. Noviny Süddeutsche Zeitung s odvolaním sa na zdroj zo spoločnosti VW uviedli, že úvodné výsledky "amnestie“ sú povzbudivé. Spoločnosť VW zamestnancom sľubuje, že si udržia prácu a nebudú čeliť nárokom na náhradu škody, ak vnesú do škandálu viac svetla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies