Zamestnancom štátu v zahraničí sa plat o 16 eur nezvýši

NETKY.SK • 20 August 2014, 12:08 • 2 min
Zamestnancom štátu v zahraničí sa plat o 16 eur nezvýši

BRATISLAVA - Diplomati a štátni zamestnanci pracujúci v zahraničí nebudú mať o 16 eur vyšší plat ako ostatní ľudia v štátnej a verejnej správe, ktorým sa o túto sumu zvýšili platy od 1. januára tohto roku.

slovakia

left justify in out

Vláda dnes na svojom rokovaní schválila novelu zákona o zahraničnej službe, ktorou ponecháva zahraničné platy na úrovni pred valorizáciou.

 

V roku 2013 boli na základe kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa dohodnutej na rok 2014 zvýšené platové tarify o 16 eur, čo zasiahlo aj do výpočtu zahraničného funkčného platu. Valorizácia však podľa vnútroštátnych právnych predpisov nikdy nemala a nesmela mať vplyv na zahraničný funkčný plat. Do zákona preto pribudne ustanovenie, podľa ktorého sa zamestnancovi v zahraničí použije na výpočet platu v roku 2015 platová tarifa účinná do 31. decembra 2013. Podľa platnej tarify má napríklad zamestnanec v štátnej službe v najnižšej platovej triede plat 338,50 eura, zamestnanec štátu v zahraničnej službe má nárok na 322, 50 eur. Novela zákona by mala účinnosť nadobudnúť 1. januára budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies