Zamestnancom by mala stúpnuť suma stravného od zamestnávateľa

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:42 • 2 min
Zamestnancom by mala stúpnuť suma stravného od zamestnávateľa

BRATISLAVA - Zamestnanci, ktorých posiela firma na pracovné cesty, by si mali prilepšiť. Na úhradu stravného by mali od zamestnávateľa dostať viac peňazí. Navrhuje to Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktoré už zverejnilo predbežnú informáciu, že pripravuje takéto opatrenia.

slovakia

left justify in out

"Účelom navrhovaného opatrenia je zvýšiť sumu stravného pre jednotlivé časové pásma ako nárokovej náhrady pre zamestnanca vyslaného na tuzemskú pracovnú cestu, a to v nadväznosti na vývoj indexov cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní," priblížilo ministerstvo.

 

Sumy stravného by sa mali podľa ministerstva zvýšiť pre časové pásmo päť až 12 hodín trvania pracovnej cesty zo 4,20 eura na 4,50 eura. Pri cestách nad 12 hodín do 18 hodín by si mali zamestnanci polepšiť o 40 centov na 6,70 eura a pri časovom pásme nad 18 hodín trvania pracovnej cesty by sa suma stravného mala zvýšiť z 9,80 eura na 10,30 eura.

Príspevok na stravné sa naposledy upravoval 24. októbra 2014 a zamestnanci mali nárok na vyššie stravné od 1. novembra 2014. "V zmysle mechanizmu zvyšovania súm stravného, ktorý je ustanovený v zákone o cestovných náhradách, bola splnená podmienka na ich zvýšenie, a to na základe štatistických údajov za mesiac júl 2016," priblížil rezort práce.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona