Zamestnanci zrušeného gráckeho rozhlasu a televízie odmietli opustiť redakcie

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 11:29 • 2 min
Zamestnanci zrušeného gráckeho rozhlasu a televízie odmietli opustiť redakcie

ATÉNY - Žurnalisti, ktorí prišli o prácu zrušením gréckeho verejnoprávneho rozhlasu a televízie, odmietli dnes opustiť jej sídlo a pokračujú vo vysielaní na internete. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vysielanie gréckej verejnoprávnej televízie a rozhlasu je od dnešného dňa prerušené. Vláda v utorok ukončila 75-ročnnú činnosť gréckej vysielacej spoločnosti ERT (Elliniki Radiofonia Tileorasi) a jej 2500 zamestnancov prepustila, čo zdôvodnila potrebou znížiť "neuveriteľné plytvanie" krajiny, boriacej sa už šiesty rok s hospodárskou recesiou.

Tisíce protestujúcich ľudí však celú noc zotrvali pred hlavným sídlom ERT severne od Atén a žurnalisti pokračovali v živom vysielaní on-line na internete. Novinárske odbory v krajine vyhlásili 24-hodinový štrajk a zastavili vysielanie spravodajských programov súkromnej televízie, zatiaľ čo stredoľaví koaliční partneri vlády vyzvali na zrušenie rozhodnutia o ukončení činnosti ERT.

Predseda združenia gréckych žurnalistov Dimitris Trimis povedal agentúre DPA, že televízni, rozhlasoví aj novinoví žurnalisti z celej krajiny vstúpili do časovo neohraničeného štrajku na podporu ERT. Podľa výkonného riaditeľa ERT Emiliosa Latsiosa boli zamestnanci vyzvaní, aby opustili všetky priestory ERT, inak budú čelia zatknutiu - ale k ich násilnému vyvedeniu polícia nepristúpila.

Grécka vláda v utorok oznámila "dočasné zrušenie" ERT, ktoré má začať fungovať pod novým názvom a s menším počtom zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies