Zamestnanci VW Slovakia nastupujú od pondelka na celozávodnú dovolenku

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:55 • 2 min
Zamestnanci VW Slovakia nastupujú od pondelka na celozávodnú dovolenku

Zamestnanci VW Slovakia nastupujú od pondelka na celozávodnú dovolenku

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) nastúpia v pondelok 26. júla na letnú celozávodnú dovolenku. Prípravy na New Small Family sa však nezastavia ani počas tohto obdobia. Dvojtýždňový pokoj vo výrobe využije VW SK tak ako každý rok na pravidelnú kontrolu a údržbu zariadení. Výrobné linky sa znovu spustia v pondelok 9. augusta 2010.
      Prípravné práce súvisiace s výrobou vozidiel radu New Small Family (NSF) však budú intenzívne prebiehať aj počas celozávodnej dovolenky. Podieľať sa na nich bude približne 320 zamestnancov z VW SK a dodávateľských firiem. Realizovať budú stavebné práce i inštalácie prvých technologických zariadení.
      S NSF stúpne ročná výrobná kapacita VW SK na 400 000 vozidiel. Celkové investície súvisiace s výrobou NSF dosiahnu 308 miliónov eur. Priamo v spoločnosti vytvorí nová produkcia približne 1500 nových pracovných miest. V dodávateľskej sfére vznikne zhruba 7000 nových pracovných miest, z čoho viac ako polovica priamo na Slovensku. Prvé vozidlá nového modelového radu NSF opustia výrobný závod v priebehu roka 2011.
      Modely značiek Volkswagen, Seat a Škoda budú k dispozícií v trojdverovom a päťdverovom prevedení. Bratislavský závod VW SK sa zároveň so začiatkom ich výroby stane s piatimi vyrábanými značkami vozidiel „pod jednou strechou“ svetovou raritou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona