Zamestnanci verejného sektora v Británii štrajkujú

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:30 • 2 min
Zamestnanci verejného sektora v Británii štrajkujú

Zamestnanci verejného sektora v Británii štrajkujú

slovakia

left justify in out

img

Britskí učitelia a zamestnanci verejného sektora vstúpili dnes do 24-hodinového štrajku na protest proti plánom na reformu dôchodkov vo verejnom sektore.
      Štrajky odzrkadľujú protesty v krajinách Európy proti úsporným opatreniam miestnych vlád. V Británii zostalo dnes zatvorených množstvo škôl, v niektorých zasa prerušili vyučovanie.
      Očakáva sa, že aj pasažieri lietadiel budú musieť počítať s meškaniami, pretože do štrajku sa zapojili tiež predstavitelia miestnych imigračných úradov na letiskách. Štrajk môže zahŕňať približne 750.000 zamestnancov a ovplyvní aj súdy či vládne budovy.
      Britský premiér David Cameron štrajky odsúdil a označil ich za nezodpovedné s tým, že rokovania medzi odbormi a ministrami vlády ešte neboli uzavreté.
      Minister úradu britskej vlády Francis Maude uviedol, že vláda sa s predstaviteľmi odborov stretla na rokovaniach v pondelok, pričom ďalšie sa majú konať na budúci týždeň.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies