Zamestnanci v justícii si polepšia

NETKY.SK • 5 Október 2015, 18:27 • 2 min
Zamestnanci v justícii si polepšia

BRATISLAVA – Rezort spravodlivosti bude mať na budúci rok financie na lepšie ohodnotenie justičných zamestnancov, ale aj na viaceré príplatky pre sudcov, s ktorými počíta novela zákona o sudcoch.

slovakia

left justify in out

Po zverejnení návrhu budúcoročného rozpočtu to pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa rezortu spravodlivosti Alexandra Donevová. Celkovo bude toto ministerstvo hospodáriť so sumou 350 934 681 eur.


V prípade justičných zamestnancov návrh počíta so sumou cca 30 eur mesačne, ktorú dostanú vyplatenú jednorazovo formou odmien alebo sa v prípade prijatia zákona o postavení justičných zamestnancov táto suma premietne do zvýšenia platových taríf. Ak bude prijatý osobitný zákon o postavení justičných zamestnancov, o túto sumu by sa im upravili platové tarify, vysvetlila hovorkyňa. Na ohodnotenie sudcov na základe novely zákona o sudcov je vyčlenených 1 500 000 eur. Peniaze na vyšší počet sudcov sa rezortu nepodarilo získať.


Ministerstvo spravodlivosti dostane aj 2 800 000 eur na kapitálové výdavky v oblasti stavieb a strojov. Ako hovorkyňa spresnila, 2 300 000 eur z tejto sumy pôjde na väzenstvo, na budovanie integrovaných bezpečnostných systémov a na tepelné hospodárstvo väzníc (rozvody, kotly). Ďalších 500 000 je určených na odkúpenie nehnuteľnosti od mesta Považská Bystrica pre potreby okresného súdu.


Oproti pôvodnému návrhu už počíta nový aj s peniazmi na agendu ľudských práv, ktorá od septembra prešla z rezortu zahraničných vecí pod ministerstvo spravodlivosti. Na túto oblasť dostal rezort vyše 116 000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona