Zamestnanci trnavskej automobilky už videli utajovaný nový model Citroënu

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 16:04 • 2 min
Zamestnanci trnavskej automobilky už videli utajovaný nový model Citroënu

TRNAVA - Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia mali počas celého uplynulého týždňa ojedinelú príležitosť pozrieť si nový model značky Citroën.

slovakia

left justify in out

Spoznali tak v niekoľkomesačnom predstihu pred verejnosťou vzhľad nového vozidla, ktoré sa bude vyrábať v Trnave. Nový model bol v režime utajenia vystavený na jednotlivých prevádzkach.  

 

Získanie výroby nového modelu Citroën pre automobilku v Trnave oznámila francúzska skupina PSA Peugeot Citroën v apríli 2015. "Budúci líder segmentu B mainstream a najpredávanejšie vozidlo v portfóliu značky Citroën sa bude vyrábať exkluzívne len v trnavskej automobilke na Slovensku. Začiatok jeho produkcie je naplánovaný na koniec roka 2016," informoval hovorca automobilky Peter Švec. 

 

Nový model bude pre Trnavu podľa Šveca výrazným impulzom v podobe opätovného rastu výroby, ktorý by sa v roku 2018 mal dostať na hranicu 360.000 vyrobených vozidiel. Na základe pozitívnych predpovedí rastu v segmente vozidiel vyrábaných v Trnave automobilka ešte na sklonku roku 2015 oznámila nábor na štvrtú pracovnú zmenu, ktorá bude spustená na jar 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies