Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën si prilepšia o 750 eur

NETKY.SK • 25 Február 2016, 18:31 • 2 min
Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën si prilepšia o 750 eur

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën bude počas tohto roka zamestnancom vyplácať prémiu za minuloročné výsledky v celkovej výške 480 eur.

slovakia

left justify in out

Prémia bola prvýkrát dohodnutá v rámci kolektívneho vyjednávania v minulom roku, vedenie automobilky jej vyplatenie potvrdilo po oznámení finančných výsledkov automobilovej skupiny PSA Peugeot Citroën. Agentúru SITA o tom informoval hovorca trnavskej automobilky Peter Švec.


Zamestnancom automobilky bude priznaný aj koncernový bonus minimálne 270 eur za výsledky ozdravného projektu BACK IN THE RACE. Okrem všeobecného navýšenia mzdy od 1. januára 2016 o 30 eur mesačne si teda zamestnanci počas tohto roku prilepšia ešte o 750 eur.


Spoločnosť PSA dosiahla vlani čistý zisk vo výške 1,202 mld. eur, kým v roku 2014 zaznamenala stratu vo výške 555 mil. eur. Prevádzkový zisk spoločnosti sa vyšplhal na 2,733 mld. eur.


Automobilka v Trnave vlani prvýkrát vyrobila viac ako 300 tisíc vozidiel, čo je maximálna kapacita závodu v trojzmennej prevádzke. Priemerná mesačná mzda v automobilke v roku 2015 bola podľa Šveca 1 331 eur. Výrobný zamestnanec s najnižšou mzdou mesačne od 1. januára zarobí asi 850 eur plus tzv. 13. plat. Jeho polovicu automobilka zamestnancom vypláca pred letnými prázdninami a druhú polovicu pred Vianocami.


PSA Peugeot Citroën v Trnave zamestnáva takmer 3 500 ľudí, z toho asi 800 je zamestnaných cez agentúry dočasného zamestnávania. Aktuálne automobilka vyrába modely Peugeot 208 a Citroën C3 Picasso. V minulom roku oznámila ďalšiu investíciu v objeme 80 miliónov eur do úplne nového modelu Citroën, ktorého výroba začne do konca tohto roku exkluzívne len v Trnave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona