Zamestnanci pripravujú trestné oznámenie pre nevyplatené mzdy vo WAY Industries

NETKY.SK • 2 Október 2014, 16:29 • 2 min
Zamestnanci pripravujú trestné oznámenie pre nevyplatené mzdy vo WAY Industries

ŽILINA/KRUPINA - Hodinový či dvojhodinový štrajk, ktorý v uplynulých dňoch zorganizovali odborári v spoločnosti WAY Industries Krupina, ešte nepoložil na Slovensku žiadny podnik.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s medializovanými správami o možnom presune výroby z Krupiny do Českej republiky a o tom, že za tým môže byť aj štrajk krupinských strojárov, to dnes na tlačovej konferencii v Žiline uviedol predseda OZ KOVO Emil Machyna.
     

Podľa neho spoločnosť vykazuje už dlhší čas záporné hospodárske čísla. "Napríklad pri vlaňajšom obrate 13 miliónov eur, mala firma stratu 2,6 milióna eur," uviedol. "Podľa našich informácií je spoločnosť Sitno Holding, ktorá vlastní WAY Industries, v likvidácii. Máme podozrenie, že to speje k nejakému ukončeniu výroby a odpredaju aktív," upozornil.
     

Vo firme podľa Machynu už rok nezasadala ani dozorná rada, kde je jedným z členov aj zástupca odborov. Odborári ani zamestnanci tak nevedia, čo sa deje. "Všetko sú to len dymové clony, ktoré dáva navonok spoločnosť," uviedol k reakciám firmy na súčasný stav.
     

Podľa odborárov od zatiaľ posledného štrajku nedošlo k žiadnemu stretnutiu manažmentu a zástupcov zamestnancov. V pondelok 29. septembra sa uskutočnilo stretnutie člena predsedníctva Rady OZ KOVO pre Banskobystrický región Pavla Kúša so zamestnancami a zástupcami Základnej organizácie OZ KOVO WAY Krupina. Dohodli sa, že v priebehu dvoch týždňov sa uskutoční hlasovanie všetkých zamestnancov podniku o tom, ako ďalej. Zároveň sa pripravuje trestné oznámenie zamestnancov vo veci nevyplatenia časti mzdy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies