Zamestnanci metra v Barcelone vstúpili do štvordňového štrajku, doprava kolabuje

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 15:15 • 2 min
Zamestnanci metra v Barcelone vstúpili do štvordňového štrajku, doprava kolabuje

BARCELONA - Zamestnanci metra v katalánskej metropole Barcelona dnes začali dnes svoj štvordňový štrajk, informoval dnes miestny denník La Vanguardia.

slovakia

left justify in out

Metro počas štrajku síce bude premávať, ale vo vybraných hodinách budú súpravy vypravované na trať s väčšími časovými intervalmi. Už dnes táto situácia spôsobila, že vagóny boli preplnené a na staniciach sa tvorili rady čakajúcich cestujúcich.


Odborári žiadajú od vedenia dopravnej spoločnosti uzavretie zmluvy, ktorá by im zabezpečila zvýšenie miezd a záruku podpísania dohôd o trvalom pracovnom pomere. Štrajk zasiahne Barcelonu v čase, keď sa v meste bude konať hudobný festival Primavera Sound, na ktorý prichádzajú tisíce ľudí z iných častí Španielska i zahraničia.


Španielske médiá v tejto súvislosti pripomenuli, že nejde o prvý prípad, keď zamestnanci metra v Barcelone štrajkujú v čase významných podujatí. Stalo sa tak aj koncom februára, keď bola Barcelona hostiteľom Medzinárodného mobilného kongresu, na ktorom sa zúčastnilo vyše 100.000 delegátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies