Zamestnanci londýnskeho metra vstúpili do 48-hodinového štrajku

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 07:07 • 2 min
Zamestnanci londýnskeho metra vstúpili do 48-hodinového štrajku

LONDÝN - Zamestnanci londýnskeho metra vstúpili v noci nadnes do 48-hodinového štrajku proti znižovaniu pracovných miest a zatváraniu predajní cestovných lístkov. Očakáva sa, že protestná akcia bude miestne spoločnosti stáť milióny libier, keďže ich zamestnanci sa nebudú môcť dostaviť na pracoviská, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Štrajk, už druhý v tomto roku, sa začal v pondelok o 21.30 h miestneho času (22.30 h SELČ), pričom na budúci týždeň je plánovaný ďalší, trojdňový. Zamestnanci sa tak snažia zabrániť zatvoreniu približne 250 predajní cestovných lístkov a zrušeniu 950 pracovných miest. Opatrenia sú súčasťou reštrukturalizácie, ktorá má podľa prevádzkovateľa ročne ušetriť 50 miliónov libier.
      

Transport for London (TfL), pod ktorý spadá verejná doprava celej metropoly a jej blízkeho okolia, tvrdí, že iba menej než tri percentá ciest 151-ročným metrom absolvujú pasažieri využívajúci predajne klasických cestovných lístkov a väčšina ľudí disponuje elektronickými preukazmi. TfL zároveň garantuje, že žiadny zo zamestnancov nepríde o prácu.
      

Dvojdňový štrajk vo februári ochromil podzemnú dopravnú sieť, ktorú v britskej metropole využívajú denne tri milióny obyvateľov. Združenie malých podnikov (FSB) odhadlo, že štrajk stál malé podniky, ktoré tvoria 99 percent všetkých londýnskych spoločností, 600 miliónov libier. Straty boli vyčíslené z neodpracovaných hodín, neuskutočnených obchodov a produktivity.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies