Zamestnanci londýnskeho metra odvolali ohlásený trojdňový štrajk

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 14:42 • 2 min
Zamestnanci londýnskeho metra odvolali ohlásený trojdňový štrajk

LONDÝN - Britské odbory zamestnancov v doprave (RMT) odvolali na dnes ohlásený trojdňový štrajk pracovníkov londýnskeho metra, v súvislosti s ktorým sa očakávalo výrazné ochromenie dopravy v britskej metropole.

slovakia

left justify in out

Odborový zväz RMT, ktorý združuje približne 80.000 zamestnancov, uskutočnili minulý týždeň 48-hodinový štrajk na protest proti plánovanému rušeniu stánkov na predaj cestovných lístkov a prepúšťaniu. Nový štrajk vedenie odborov odvolalo po tom, ako sa na poslednú chvíľu dohodlo s vedením dopravných podnikov na nových rokovaniach.
     

Zamestnanci sa snažia zabrániť zatvoreniu približne 250 predajní cestovných lístkov a zrušeniu 950 pracovných miest. Opatrenia sú súčasťou reštrukturalizácie, ktorá má podľa prevádzkovateľa dopravy v Londýne - Transport for London (TfL) - ročne ušetriť 50 miliónov libier.
     

(TfL), pod ktorý spadá verejná doprava celej metropoly a jej blízkeho okolia, tvrdí, že pasažieri, ktorí využívajú predajne klasických cestovných lístkov, absolvujú len menej než tri percentá ciest 151-ročným metrom: väčšina ľudí má elektronické preukazy.
     

Londýnske metro každý deň využijú približne tri milióny cestujúcich.
     

Združenie malých podnikateľov (FSB) odhadlo, že dvojdňový štrajk zamestnancov metra stál ich londýnskych členov dovedna okolo 600 miliónov libier. Straty boli vyčíslené z neodpracovaných hodín a neuskutočnených obchodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies