Zamestnanci letísk v Hamburgu a Stuttgarte budú štrajkovať

NETKY.SK • 22 Január 2015, 19:07 • 2 min
Zamestnanci letísk v Hamburgu a Stuttgarte budú štrajkovať

HAMBURG - Cestujúci na letiskách Hamburg a Stuttgart sa pre varovný štrajk bezpečnostného personálu musia v piatok (23.1.) pripraviť na meškanie pri odbavovaní.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovatelia letísk a odborová organizácia Verdi oznámili, že pracovníci kontrolných stanovísk pre osobnú aj nákladnú dopravu v Hamburgu prerušia prácu v piatok od 11.00 do 16.00 h a v Stuttgarte od tretej hodiny rannej do 14.00 h.
     

Hamburské letisko upozornilo, že cestujúci musia v dôsledku nedostatočnej personálnej kapacity počítať s dlhším časom na vybavenie. Letecké spoločnosti však mienia akceptovať len mierne meškanie a na cestujúcich nebudú čakať. Podľa nich sa musia zariadiť tak, aby svoj let napriek štrajkom stihli.
     

V spolkových krajinách Hamburg a Bádensko-Württembersko sa v súčasnosti rozbehli tarifné rokovania pre sektor strážnych a bezpečnostných služieb. Tie sa vždy konajú na regionálnej úrovni a podľa odborov zatiaľ nedošlo k dohode.
     

Zamestnávatelia v Hamburgu ponúkli zvýšenie nástupnej hodinovej mzdy 8,75 eura, čiže o 25 centov viac než je minimálna mzda, ktorá v Nemecku platí od 1. januára. Vo veľkomeste ako Hamburg je to podľa Verdi neúnosné. Odbory žiadajú pre letiskový bezpečnostný personál jednotnú mzdu 15 eur na hodinu a okrem toho aj nový systém odmeňovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies