Zamestnanci leteckej spoločnosti Iberia začali 15-dňový štrajk

NETKY.SK • 18 Február 2013, 12:05 • 2 min
Zamestnanci leteckej spoločnosti Iberia začali 15-dňový štrajk

Zamestnanci leteckej spoločnosti Iberia začali 15-dňový štrajk - Doprava Pozemný personál a posádky lietadiel španielskej národnej leteckej spoločnosti Iberia začali dnes 15-dňový štrajk na protest proti plánom prepustiť 3800 zamestnancov. Spoločnosť uvie

slovakia

left justify in out

img

Pozemný personál a posádky lietadiel španielskej národnej leteckej spoločnosti Iberia začali dnes 15-dňový štrajk na protest proti plánom prepustiť 3800 zamestnancov.

Spoločnosť uviedla, že štrajky budú trvať celkovo tri týždne a spôsobia zrušenie viac ako 1200 letov, vrátane dnešných 236.

Vládne nariadenie o minimálnych službách zaručuje 90 percent diaľkových letov, 61 percent stredne dlhých letov a 46 percent vnútroštátnych letov.

Odbory - zastupujúce väčšinu zamestnancov Iberie, ale nie pilotov - zvolali štrajky v termínoch 18.-22. februára, 4.-8. marca a 18.-22. marca.

Letecká spoločnosť podľa agentúry DPA informovala, že väčšine 70.000 pasažierov, ktorých štrajky postihnú, zabezpečila náhradné mesta v iných letoch.

Spoločnosť Iberia, dnes nazývaná Líneas Aéreas de Espaňa S.A., tvrdí, že k prepúšťaniu ju nútia ekonomické ťažkosti.

Iberia sa v roku 2009 spojila s aerolíniami British Airways a vytvorili tak jednu z najväčších leteckých spoločností na svete, International Airlines Group.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies