Zamestnanci gréckeho verejného sektora usporiadali 24-hodinový štrajk

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 18:35 • 2 min
Zamestnanci gréckeho verejného sektora usporiadali 24-hodinový štrajk

ATÉNY - Zamestnanci gréckeho verejného sektora v stredu organizujú ďalší 24-hodinový štrajk proti vládnej politike šetrenia, ktorou je podmienené čerpanie medzinárodnej finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Najnovší protest sa koná v čase návratu inšpektorov Medzinárodného menového fondu, Európskej centrálnej banky a Európskej komisie do Atén, aby zhodnotili pokrok v ekonomických reformách. Medzi ochromenými verejnými službami sú aj štátne nemocnice, ktoré prijímajú iba naliehavé prípady, akcia však tentoraz nemá vplyv na verejnú dopravu a premávku obmedzili len krátkodobé uzávierky niektorých ulíc v centre Atén počas jednej z demonštrácií. Ďalšie protestné zhromaždenie sa očakáva vo večerných hodinách.

 

Grécko prechádza tvrdými škrtmi vo verejnom sektore ako hlavnej podmienke zahraničnej finančnej pomoci v celkovej dohodnutej sume 240 miliárd eur. Výmenou za jej postupné uvoľňovanie musí tamojšia vláda uskutočňovať dôležité, no bolestivé reformy v rámci fungovania štátu. Rušenie pracovných miest, znižovanie platov a dôchodkov však vyvolávajú tvrdý odpor verejnosti, ktorá sa proti zahraničným požiadavkám búri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies