Zamestnanci firmy Yanfeng v Námestove budú mať vyššie mzdy o 50 eur

NETKY.SK • 10 Február 2016, 12:29 • 2 min
Zamestnanci firmy Yanfeng v Námestove budú mať vyššie mzdy o 50 eur

NÁMESTOVO - Zamestnanci zo závodu spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors v Námestove budú mať vyššie tarifné mzdy o 50 eur. Dohodli sa na tom pred sprostredkovateľom odborári a zamestnávateľ, čím predišli vyhláseniu ostrého štrajku avizovaného odborármi.

slovakia

left justify in out

"Valorizácia bude priznaná v dvoch termínoch. Od 1. marca sa platy zvýšia o takmer 42 eur a od 1. augusta o zvyšnú sumu osem eur. Za február ešte dostanú zamestnanci jednorazovú odmenu 30 eur,“ potvrdil v stredu pre agentúru SITA Marián Cvanciger, predseda Základnej organizácie OZ KOVO Nižná, ktorá zastupovala zamestnancov.

 

So zamestnávateľom sa dohodli aj na ďalších benefitoch, napríklad na zvýšení príspevku zamestnávateľa do doplnkovej dôchodkovej poisťovne. Podľa Cvancigera sú v závode zamestnané najmä ženy. "Pracujú vo viaczmennej prevádzke, narábajú s bremenami a pracujú v noci. Ich požiadavky boli oprávnené a sme radi, že sme sa dohodli,“ dodal. Zástupcovia odborov pôvodne požadovali navýšenie tarify o 17 percent, čo zodpovedalo približne 100 eurám. Priemerná mzda zamestnancov vo výrobe bola podľa jeho slov počas vyjednávania 663 eur.

 

V závode spoločnosti Yanfeng v Námestove pracuje približne 950 zamestnancov, z toho je viac ako 650 kmeňových, ostatní sú agentúrni zamestnanci. Čínsky investor v závode vyrába interiérové doplnky a technické vybavenie do automobilov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies