Zamestnanci FBI a CIA zrejme nie sú až tak dobre chránení: Do ich počítačov sa nabúral tínedžer!

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 13:00 • 2 min
Zamestnanci FBI a CIA zrejme nie sú až tak dobre chránení: Do ich počítačov sa nabúral tínedžer!

Maloletému hackerovi sa podarilo preniknúť do súkromných dát vplyvných osobností amerických úradov.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo iní mladí muži vo veku Američana Kanea Gamblea sa zaoberajú športom, stretávajú sa s priateľmi, chodia po diskotékach či „naháňajú“ dievčatá, on sa rozhodol riešiť oveľa závažnejšie problémy. Vraj mu prekážala politická situácia v USA, preto sa nabúral na účty viacerých  dôležitých osobností v rámci FBI a CIA, kde sledoval ich osobné konverzácie.

 

Gamble bol vedúci hackerskej skupiny s názvom Crackas With Attitude známej viacerými kyberútokmi. Z účtov, na ktoré sa hackeri dokázali dostať, získavali informácie a tie následne zdieľali na Wikileaks.

 

Medzi ľuďmi, ktorí sa stali obeťami tohto útoku boli napríklad aj riaditeľ FBI Mark Giulian či riaditeľ národnej spravodajskej služby James Clapper, no aj mnohí ich kolegovia. Hackeri sa údajne vydávali za svoje obete a prostredníctvom zákazníckych liniek získali prístupové údaje k ich domácim sieťam a telefónnym linkám. Takto si vyžiadali zmenu hesiel, čo im otvorilo ďalšie možnosti.

 

Tí členovia virtuálneho gangu, ktorých sa nepodarilo zatknúť vyhlásili, že svoju činnosť neukončia, pokým USA neprerušia vzťahy s Izraelom.

 

Napriek tomu, že Gambleov právnik obhajoval jeho konanie so slovami, že je naivný a nevyspelý a nadobudol dojem, že svojim počínaním z detskej izby dokáže zmeniť takto závažnú situáciu, sudca to neakceptoval a skupinu označil za kyberteroristov.

 

Gamble si v súčasnosti odpykáva dvojročný trest vo väzení pre mladistvých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies